Video bazlı süreç için bir örnek anlatım
Bisiklet tamiri gibi bakım ve üretim süreçlerinizi oluşturabilirsiniz.

Video bazlı iş talimatları (job breakdown) , işlerin nasıl yapılacağını gösteren video kayıtlarının kullanılması ile yapılır. Aşağıdaki adımlar genel bir video bazlı iş talimatı yapma sürecini tarif eder:

  1. İşin detaylı bir şekilde analiz edilmesi: İşin nasıl yapılacağını ve gerekli olan araçları ve malzemeleri belirlemek için işin detaylı bir şekilde analiz edilir.
  2. Video kaydı yapmak: İşin nasıl yapılacağını gösteren video kayıtlarını yapmak için gerekli olan ekipmanlar (örneğin, kamera) ve yazılımlar (örneğin, video düzenleme yazılımı, Timer Pro) kullanılır.
  3. Video düzenleme: Timer Pro gibi video kayıtlarını düzenlemek için gerekli olan yazılım kullanılarak, video kayıtları kesilir, eklenir veya düzenlenir.
  4. Video ek notları eklemek: Video kayıtlarına işin nasıl yapılacağını açıklamak için anotasyonlar eklemek gerekir.
  5. Video kaydını yayınlamak: Video kaydı, işçiler tarafından erişilebilir bir yerde (örneğin, bir şirket intraneti veya bir paylaşım platformu) yayınlanır. Tablet, Cep telefonu, kiosk gibi mobil ortamlarda güvenlik izinlerine göre yayınlanır
  6. Eğitim: İşçiler video kayıtlarını izleyerek işi nasıl yapacaklarını öğrenir ve eğitimleri yapılır. Detaylı bakması tekrar tekrar izlemesi veya önemli kısımların anlatıldığı detay göreseller ile operatörlerin göresel hafızaları güçlendirilir.
  7. İzleme ve değerlendirme: İşçilerin işi nasıl yaptıklarını izlemek ve değerlendirmek için gerekli olan yollar ve araçlar kullanılır.
  8. Güncelleme: Eğer gerekliyse, video kayıtlarını ve talimatları güncellemek için gerekli adımlar atılır. Özellikle yazılı iş talimatlarında ortaya çıkan güncelleme veya revizyon sorunları online bilgi güncelleme ile ortandan kalkar.
https://zamanetudu.com/2019/09/25/surec-analizi-ve-kullanildigi-calismalar/

Timer pro ile ölçmüş olduğunuz süreçleri veya iş dökümlerinizi dikkate alarak hızlıca bu videoları oluşturabilirsiniz. Hatta bunları hemen güncelleyebilir ve web serviceleri hizmeti ile bunları bulut ortamına (cloud) taşıyabilirsiniz. üretim de bir işin yapılışını, bakım çalışmasını, otonom bakımların nasıl yapılacağını bir çok alanda hızlıca kullanabileceğiniz yeni nesil bir çalışmadır. Şu anda bir çok avrupa otomotiv üreticileri bunu kullanmaktadır. Hatta bu yapıyı akıllı gözlükler ile bağlantı yapmanızda mümkün. Akıllı gözlükler ile operatörlerin izlemesini sağlayarak iş kazalarını önleyebilir, kalite artışını sağlayabilir, malzeme ve makina teçhizat kullanımını verimli kılabilirsiniz.

Milenyum Metodoljisi ile süreç analizi veya iş talimatlarının anlatımı