Yeni bir akıllı telefon satın alırken, muhtemelen paranızın karşılığını en iyi şekilde almak istersiniz. Sınıfının en iyisi bir cihaz arayışındaysanız ancak bunun için yüksek maliyetler ödemek istemiyorsanız, daha az bilinen üreticilerin teklifleri muhtemelen listenize girecektir. Gerçekten de son derece rekabetçi akıllı telefon pazarında, az bilinen ancak teknolojik olarak üst düzey cihazlar birçok açıdan Apple, Samsung ve Google gibi köklü teknoloji devlerinin amiral gemisi ürünlerine rakip olabileceğinden seçim yapmakta zorlanabilirsiniz.  

Öte yandan, fiyat bilincine sahip olanları hedefleyen telefonlar çok pahalı olmasa da marka bilinirliği, rakip telekomünikasyon teknolojileri ve bazı durumlarda küresel güvenlik ve veri gizliliği gibi kriterlere göre değerlendirildiklerinde kaybediyorlar. Bazı üreticilerin prestij (ya da prestij eksikliği) ve fiyatlandırma politikaları da kamuoyunun algısını etkilemektedir. Sonuçta akıllı telefon, çağımızın ana statü sembollerinden biri haline gelmiştir.

Bazı son teknoloji cihazlar bile orta sınıf veya hatta muhtemelen bütçe dostu kategorisine düşebilir. Özellikle ikinci kategoride yer alan akıllı telefonlar genellikle eski Android sürümleriyle yüklü olarak geliyor ve satın alma sonrası destekleri varsa bile çok daha az. Bu telefonlar genellikle ne özellik ne de güvenlik güncellemeleri alır, bunları geç alır ya da yalnızca kısa bir süre için alır ve hatta üreticileri Google Play Store uygulama ekosisteminden tamamen menedilebilir. Telefonların kutudan çıkar çıkmaz kötü amaçlı yazılımla birlikte gönderildiği birkaç vakanın da gösterdiği gibi, tedarik zinciri güvenliği endişe için bir başka nedendir.

Mesela Huawei yeni telefonları 2019 yılından bu yana google play store dan men edildi. Daha çok bilgi için https://antivirus.com.tr/bu-android-cihazlardan-uzak-durun/

Huawei P60