Artık ihtiyaç duymadığınız cihazınızdan kurtulmadan önce kişisel belgelerinizi veya bilgilerinizi içermediğinden emin olmalısınız

Gezegen ısınıyor ve hepimiz çevre konusunda daha bilinçli hale geliyoruz. BT söz konusu olduğunda, bu durum “e-atık” geri dönüşümünde bir artış olarak kendini gösteriyor. Bu bir dizüstü veya masaüstü bilgisayardan akıllı telefona veya fitness takip cihazına kadar her şey olabilir. Ancak eski aygıtınızı nasıl elden çıkardığınız konusunda dikkatli olmanızın önemli olmasının bir başka nedeni daha var: Üzerinde ne kadar çok veri varsa, bir siber suçlunun eline geçmesi durumunda o kadar çok tehlikeye girebilirsiniz. Ancak riskler bununla da bitmiyor. Geri dönüşüm çöplüğüne gitmeyen ekipmanlar bile kötü niyetli bir aktörün eline geçebilir. 

En son Birleşmiş Milletler verilerine göre, 2019 yılında dünyada 53,6 milyon metrik ton e-atık üretildi ve bu rakam beş yıl öncesine göre %21 artış gösterdi. Bu çok fazla potansiyel tehlike anlamına geliyor. Bu nedenle, eski cihazlarınızın güvensiz bir şekilde elden çıkarılmasıyla ilgili temel riskleri öğrenmek için birkaç saniyenizi ayırın ve bir dahaki sefere bir cihazdan kurtulmaya hazır olduğunuzda bunu güvenli bir şekilde yapın. 

Devamını okumak için https://antivirus.com.tr/